Thai Beef Salad

No votes yet.
Please wait...
Preparation time
20 mins
Cooking time
5 mins
Difficulty
easy
Serves
2 people
Posted by
Posted on
3 Pc
Thai Chilies
2 Teentjes
Look
20 gram
Coriander
15 gram
Suiker
35 ml
Vissaus
50 ml
Lime Juice
15 ml
Vegetable Oil
250 gram
Ossehaas
25 ml
Pinda olie
3 pinch
Peper en zout
350 gram
Sla
45 gram
Kerstomaten
1 Pc
Rode uien
1 Pc
Komkommer
45 gram
Coriander
45 gram
Munt
10 gram
Ruw geklopte pinda
3 Pc Thai Chilies2 Teentjes Look20 gram Coriander15 gram Suiker35 ml Vissaus50 ml Lime Juice15 ml Vegetable Oil250 gram Ossehaas25 ml Pinda olie3 pinch Peper en zout350 gram Sla45 gram Kerstomaten1 Pc Rode uien1 Pc Komkommer45 gram Coriander45 gram Munt10 gram Ruw geklopte pinda
Thai Beef Salad

De dressing is hier het allerbelangrijkste. De sleutel om er echt een geweldige smaak in te krijgen, is om de koriander/korianderstelen, chili en knoflook in een vijzel en stamper te vermalen tot een pasta voordat je de andere dressing ingrediënten erdoorheen mengt.

Maar maak je geen zorgen als je geen vijzel en stamper hebt – je kunt de ingrediënten fijn hakken en de dressing in een pot schudden!

 1. Dressing: Doe de chili, knoflook, koriander stengels en een klein snufje zout in een stamper. Maal tot er een gladde pasta ontstaat.
 2. Dressing: Voeg de overige Dressing ingrediënten toe. Pas suiker, limoensap en vissaus naar smaak aan. Zet opzij.
 3. Dressing: Alternatief: Fijngehakte knoflook, koriander en chili. Gebruik de zijkant van het mes om de ingrediënten in een pasta te pletten en schud vervolgens de resterende ingrediënten in een pot
 4. Vlees: Verwarm een koekenpan op hoog vuur tot hij gloeiend heet en rokend is.
 5. Vlees: Besprenkel het vlees met 1/2 el olie aan beide kanten en bestrooi met een flinke snuf zout en peper. Kook het rundvlees naar wens
 6. Vlees: Bereidingstijden: voor steak van 2 cm dik, 2 min aan elke kant voor medium rood (tot de interne temperatuur 52 °C/125°F is) OF 2 1/2 min aan elke kant voor medium (interne temperatuur 57 °C) /135 °F).
 7. Vlees: Schep het vlees uit de pan op een bord. Losjes tent met folie en 10 minuten opzij zetten om te rusten.
 8. Salade: Doe de sla in een kom, besprenkel met 1 el dressing en schep om.
 9. Salade: Snijd het vlees in dunne plakjes tegen de draad in en doe het in een kom met de overige ingrediënten voor de salade. Dresseer met de resterende dressing en meng voorzichtig.
 10. Salade: Stapel de gedresseerde sla op de borden, leg de rundvlees en andere salade-ingrediënten op elkaar.
 11. Salade: Bestrooi met pinda's en garneer met extra koriander en eventueel muntblaadjes, besprenkel met de resterende dressing. Serveer direct!

Join Us

Already convinced? Join us by registering right now.