Thaïse Groene Curry

No votes yet.
Please wait...
Preparation time
10 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
easy
Serves
6 people
Posted by
Posted on
Thaïse Groene Curry

Dit Thaise groene curry-kiprecept bevat stukjes malse kip gestoofd in een zelfgemaakte groene currysaus, samen met je keuze aan groenten.

Het resultaat is een Thai-stijl Thaise curry die zeer aromatisch en mooi is om te serveren, vooral voor entertainment. De sleutel tot goede groene curry is niet alleen om de juiste ingrediënten te gebruiken, maar ook om te weten wanneer je ze moet toevoegen.

Omdat deze curry op dezelfde manier wordt gemaakt als in Thailand (op je fornuis), gebruik je kleinere stukken of stukken kip om sneller te koken.

  1. Doe de aardappelen in een pan met kokend water en laat 5 minuten koken. Gooi de bonen erin en bak nog 3 minuten, op dat moment moeten ze allebei net zacht maar niet te zacht zijn. Afgieten en opzij leggen.
  2. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan tot hij erg heet is, laat de knoflook dan inkoken en kook tot hij goudbruin is, dit zou slechts een paar seconden duren. Laat het niet erg donker worden of het zal de smaak bederven. Schep de currypasta erbij en roer deze een paar seconden om met het bereiden van de kruiden en laat alle smaken los. Giet vervolgens de kokosmelk erbij en laat het brubbelen.
  3. Roer de vissaus en de suiker erdoor en dan de stukjes kip. Verhit het vuur tot het suddert en kook, afgedekt, ongeveer 8 minuten totdat de kip gaar is.
  4. Roer de aardappelen en de bonen erdoor en laat ze opwarmen in de hete kokosmelk, voeg dan een heerlijke citrussmaak toe door te roeren in de geraspte limoenblaadjes (of limoenschil). De basilicumbladeren gaan vervolgens naar binnen, maar laat ze maar kort op het vuur liggen of ze verliezen snel hun helderheid. Verspreid met de limoegarnituur en serveer onmiddellijk met gekookte rijst.

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Join Us

Already convinced? Join us by registering right now.