Yangzhou Fried Rice (揚州炒飯)

No votes yet.
Please wait...
Preparation time
30 mins
Cooking time
10 mins
Difficulty
moderate
Serves
4 people
Posted by
Posted on
380 ml
Rice
285 ml
Water
45 gram
Wortelen
1 Kg
Garnalen
2 stuk
Eieren
2 stuk
Lente ui
2 gram
Zout
240 ml
Light Soy Sauce
380 ml
Water
12 ml
Olie
2 gram
Zout
380 ml Rice285 ml Water45 gram Wortelen1 Kg Garnalen2 stuk Eieren2 stuk Lente ui2 gram Zout240 ml Light Soy Sauce380 ml Water12 ml Olie2 gram Zout
Yangzhou Fried Rice (揚州炒飯)
  1. Was de rijst (379 ml) drie keer. Zorg ervoor dat u het zetmeelrijke water uitgiet en gebruik elke keer vers water. Omdat de rijst wordt geroerbakt, kook je de rijst met iets minder water (284 ml). Zo wordt de rijst harder. Kook de rijst in de rijstkoker of met alternatieve methoden. Het eindresultaat moet een stevige, doorgekookte korrel zijn, maar niet drassig of te nat om te roerbakken.
  2. Snijd wortelen (45,4 g) in middelgrote blokjes. Snijd de lente-uitjes (1.6) in middelgrote stukken. Zorg ervoor dat u de witte delen van de groene delen scheidt. Snijd char siu (113 g) in middelgrote blokjes. Halveer de garnalen (90,7 g) in de lengte. Breek en klop de eieren. in een kom. Voeg zout toe en meng.
  3. Voeg in een middelgrote pan water (379 ml) toe en breng aan de kook. Voeg zodra het kookt de wortelen (45g) en erwten (45g) toe. Kook 30-40 seconden. Voeg de garnalen (1kg) toe en laat alles 3 minuten koken. Zeef en zet opzij.
  4. Verwarm de wok een minuut op hoog vuur voordat u olie toevoegt (12 ml). De olie is klaar als je ziet dat hij kabbelt. Voeg vlak voor het frituren zout (2,0 ml) toe en meng ze door de eieren. Giet de eieren in de wok en kook ze slechts 10-15 seconden voordat je de gekookte rijst toevoegt (379 ml). Neem de tijd tijdens het koken van de rijst met de eieren. Zorg ervoor dat je de eieren en de rijst breekt. Als je dat gekraak hoort, weet je dat je wok hei hebt. Als je merkt dat je rijst aan elkaar plakt, betekent dat dat je wok niet heet genoeg is of dat je de rijst hebt gekookt met te veel water. Een andere mogelijkheid is dat de rijst die je gebruikt te zacht is. Als dat het geval is, kook de rijst dan een dag van tevoren en laat hem een ​​nacht in de koelkast staan.
  5. Na 2,5 tot 3 minuten bakken van de rijst en eieren op hoog vuur, zet je het vuur lager en voeg je zout (2,0 ml) en lichte sojasaus (23,7 ml) toe. Verplaats de rijst naar de zijkanten van de wok en laat het midden leeg om de char siu toe te voegen om te koken. Zodra de char siu (113 g) begint te koken, meng je deze door de rijst en kook je 1,5 minuut. Voeg de groenten en garnalen toe (90,7 g). Draai het vuur hoog, meng alles door elkaar en voeg olie (23,7 ml) toe om de rijst te laten glanzen. Voeg de lente-uitjes (1.6) toe, meng en haal van het vuur.
  6. Proef om de smaken en het bord aan te passen zodra het naar jouw smaak is! Dit wordt meestal geserveerd in een grote serveerschaal of bord en iedereen kan de hoeveelheid nemen die hij wil.

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Join Us

Already convinced? Join us by registering right now.